Y Kuşağı Hibrit, Gençler Ofis İstiyor

Y Kuşağı Hibrit, Gençler Ofis İstiyor

Belki tahmin edilenin aksine gençler ofise daha çok dönmek istiyor. Çünkü onlar daha fazla sosyalleşme ihtiyacı duyuyor. Kendilerini, kariyerlerini geliştirmek için de bunu önemli buluyor.

Volkan Akı, Bircom CEO’su Can İlkhan  ile trendleri ve Bircom’u konuştu…

Uzun yıllardır sektörde hizmet veren Bircom’da İlkhan yaklaşık 11 yıldır şirketin başında. Sektördeki gelişmeleri aktaran Can İlkhan, birleşik iletişim hizmetlerinin çok hızlı büyüdüğünü söylüyor:

• Öncelikle teknoloji sürekli değişiyor, bu alanda hizmet veren bir şirket olarak siz de değişimi yakalamış bir şirketsiniz. Çünkü 1972 yılından bu yana sekdördesiniz. Bundan bahsedelim mi?

Evet söylediğiniz gibi, 1972 yılında kurulan Bircom, her büyüklükten ve her sektörden firmaya dünyaca ünlü markaların yanı sıra kendi markalarıyla da yüksek kaliteli iletişim çözümleri sunmakta, kendi alanında teknoloji lideri olan şirketlerin Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Pek çok küresel markanın ülke çapında dağıtım, lokalizasyon, eğitim, saha kurulum desteği, merkezi yönetim hizmetleri ve satış sonrası hizmetleri yıllardır Bircom tarafından sunuluyor. Markalar ve alanlar değişse de Bircom hizmet anlayışını yıllardır aynı düzeyde sunuyor ve değişimin içinde yer alıyor. Hep anlayışımız şu oldu: Kurumların bilişim ve telekom alanındaki ihtiyaçlarına en gelişmiş teknolojiler doğrultusunda en kapsamlı çözümleri, en yüksek müşteri memnuniyetiyle sunmak.

 • Bu alanda, yıllardır da en hızlı büyüyenler arasında da yer alıyorsunuz…

Bircom, en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin sıralandığı Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında listede 8 kez yer alma başarısını gösterdi. Yine Deloitte tarafından hazırlanan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ‘En Hızlı Büyüyen Teknoloji Firmaları’ listelerine 2007, 2009 ve 2012 yıllarında girerek ülkemizi başarıyla temsil ettik.

IP telefonları, görüntülü IP telefonları ve IP Dect telefonları geliştirerek 140 ülkede en çok tercih edilen SIP telefon üreticisi konumunda bulunan Yealink ve 2002 yılından bugüne dek SIP tümleşik haberleşme ürün ve çözümleri üreten Grandstream markalarının da Türkiye distribütörlüğünü yürütüyoruz.

Kısa sıra önce, işletme ve kuruluşların online ortamda sorunsuz bir şekilde iletişim kurmalarını sağlayarak bu kapsamda; video, ses, içerik paylaşımı ve sohbet çözümleri sunan Zoom partneri olarak müşterilerine hizmet veriyor. Bu alanda şimdi Zoom’un telefon hizmeti vermeye başlamasıyla bambaşka bir alanda daha hizmet vermeye başlamış olduk.

Kurumsal Kulaklık Pazarı Büyüyecek

 • Evet, adeta bu konuda büyük patlama yaşadık siz nasıl görüyorsunuz gelişmeleri?

Pazar büyüklüğüne ilişkin elimizde somut bilgiler bulunmamakla birlikte, günümüzde her gün daha fazla insanın uzaktan çalışmayı tercih ettiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz aylarda yapılan Gallup araştırmasına göre, çalışan Amerikalıların yüzde 43’ü haftada belli zamanlarını evden çalışarak geçiriyor. Bu insanların yüzde 34’ü ise haftanın dört veya beş günü ofis dışında çalışıyor. 2024 yılında ise iş gücünün yüzde 50’sini serbest çalışan, bağımsız yükleniciler ve konser çalışanı olarak nitelendirdiğimiz ‘gig workers’ oluşturacak. Tüm bu durumları kendi portföyümüz üzerinden değerlendirecek olursak, online çalışma ortamlarına geçilmesi ile birlikte kablosuz iletişim teknolojisine imkan sağlayan bluetooth UCC kurumsal kulaklıkların büyük bir büyüme göstereceğini öngörüyoruz. Ayrıca, işbirliği araçlarının kullanımının 3 katına çıkmasını ve video konferans araçlarına eğilimin oldukça artmasını da bekliyoruz. 2019’da 5 milyar dolar seviyesinde seyretmekte olan video konferans pazarının 2026 sonu itibariyle toplam hacminin 10 milyar doları geçeceği öngörülmekte.

Tüketici Ürünlerinde Yelpazemiz Genişliyor

• Sektörde şu an trendler neler? Neleri öngörüyorsunuz?

Y kuşağı iş adamları, uzun seyahatler yaparken toplantılara katılmayı reddederek video konferans sistemlerini tercih ediyor. Böylelikle bir yandan teknolojik ilerlemelerin sağladığı avantajlardan yararlanırken, bir yandan da sosyal yaşamlarına daha fazla zaman ayırabiliyorlar. Ancak gençlere bakarsak, onlar tahmin edilenin aksine daha çok ofise dönmek istiyor. Çünkü sosyalleşmek ve insanlarla birlikte olmak istiyor. Sunduğumuz çözümler, çağrı merkezi ve ofis kulaklarından IP telefonlar, VoIP iletişim ürünleri, video konferans ürünleri ve asansör iletişim çözümlerine kadar çok geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Ürünler tarafına gelirsek günümüzde insanlar artık müzik dinlerken, film seyrederken ya da oyun oynarken ses kalitesini fazla önemsiyor. Kayıpsız sese sahip olmak isteyenler, bunun için alanlarında uzman markaların ürettiği ürünleri tercih ediyor. Bang&Olufsen ürünlerini de getirmeye başlıyoruz. Bu alanda önemli bir marka. Kısacası dijitalleşmenin diğer ayağı olan tüketici ürünleri konusunda da ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Ürünler anlamında perakende alanında mağazalaşma tarafında da bazı noktalarda yer almayı hedefliyoruz.

Holograma Daha Zaman Var

Henüz hologram teknolojisi tam anlamıyla son kullanıcıya sunulacak noktaya gelmese de video konferans çözümleri dünyanın her yerinde büyük bir gelişme göstermeye devam ediyor. Özellikle bugünlerde oldukça revaçta olan bir diğer teknoloji ise ‘artırılmış gerçeklik.’ Bu tipteki uygulamaların sayısının önümüzdeki dönemde hızla artacağı da öngörülebilir.

Önceki
Sonraki