Çalışanların 7 Saati Sanal Toplantılarda Geçiyor

Çalışanların 7 Saati Sanal Toplantılarda Geçiyor

Bircom CEO’su Can İlkhan, “Sanal toplantı anlayışından vazgeçmeyiz” dedi.

HİBRİT çalışma dünyasının şekillenmesiyle beraber sanal toplantılar ve beraberinde gelen iş birlikleri ile birlikte video konferans çözümleri hem çalışanlar hem de kurum sahipleri için önem arz etmeye başladı.

Ipsos ve EPOS tarafından yapılan bir araştırmaya göre sanal toplantılarda haftada 7 saatten fazla zaman geçirilirken, geçtiğimiz yıl bu sürenin sadece 2 saat olduğu belirtildi.

Kurumların yüz yüze toplantı yerine sanal toplantıları tercih etmesinin en önemli nedenleri arasında zaman ve maliyet yer alıyor. Buradaki bir diğer önemli unsurda toplantı kalitesi olarak öne çıkıyor. Sanal toplantılarda oluşan teknik sorunlar hem kurumlar hem de çalışanlar açısından olumsuz etkiler oluşturuyor. Doğru teknoloji kullanılmadığında ve doğru seçimler yapılmadığında, kişilerin dikkati dağılırken, verimlilik ve odaklanmada da azalmalar olduğu görülüyor. Resmi çalışma ortamlarını uzaktan çalışmayla birleştiren hibrit çalışma modeli, yeni teknolojilerin de gelişmesine olanak tanıyor. Sanal iş dünyasının araçlarından olan sanal iş birliklerinin ofis ve ofis dışındaki bağlantıyı kusursuz sağlaması gerekiyor.

PANDEMİ SONRASINDA ÇALIŞANLARIN %67’Sİ DAHA FAZLA YÜZ YÜZE İLETİŞİM İSTİYOR

Hibrit çalışmanın gelecekte de hakimiyetini koruyacağını belirten Bircom CEO’su Can İlkhan, yüz yüze toplantıların rolünün de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. İlkhan, “ Yakın tarihli bir araştırmada, çalışanların %67’sinin pandemi sonrası daha fazla yüz yüze iletişim istediklerini dile getirdiğini görüyoruz. Dünya ‘yeni normale’ döndüğünde uzmanlar yüz yüze toplantılarda harcanan zamanda %25 artış, sanal toplantı taleplerinde de %13 azalma olacağını tahmin ediyor. Şüphesiz ki; tam zamanlı, dönüşümlü ya da kısmi anlamda iş yerlerine fiziksel dönüşler gerçekleştiğinde alıştığımız toplantılara katılmak güzel olacaktır ancak sanal toplantı anlayışından da vazgeçemeyeceğiz. Hepimiz sadece yerel ofisimizde değil, dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımızla sorunsuz toplantılar yapmayı umuyoruz. Bu nedenle, küçük fiziksel gruplarla toplantıların geri döneceği yerlerde, uzaktan çalışan meslektaşları aramak da standart bir uygulama olacak ve sanal toplantı iş birlikleri bundan sonra hibrit çalışmanın temel bir bileşeni haline gelecek” diye de ekledi.

Önceki
Sonraki