Ofis Telefonunuzun Kulaklığında Neden Yankı Oluşur?

Ofis Telefonunuzun Kulaklığında Neden Yankı Oluşur?

Ofis ortamı genellikle yankı yapabilen bir ortam olabilir. Sert yüzeyler, cam, beton veya metal gibi malzemeler sesin yankılanmasına neden olabilir. Bu durumda, telefon görüşmesi sırasında konuştuğunuz ses geri yansıyarak kulaklığınızda yankıya neden olabilir. EPOS IMPACT serisindeki ürünler bu koşulları göz önünde bulundurarak üretilmiştir. Bazı ürünlerde ayrıca ultra gürültü filtreleme bulunur. Bu akustik yankıları engellemek için profesyonel bir kulaklık tercih edilmesi önemlidir. Ofis ortamında yankıyı azaltmak için akustik düzenlemeler yapmak da bir alternatiftir. Yumuşak yüzeyler, halılar veya perde gibi ses emici malzemeler kullanabilirsiniz.

Yankı oluşturabilecek bir diğer unsur da mikrofon ve hoparlör konumudur. Telefonun mikrofonu ve hoparlörü arasındaki konumlandırma yankıya neden olabilir. Eğer mikrofon ve hoparlör birbirine çok yakınsa, mikrofon tarafından alınan ses hoparlörden hemen geri yansıyabilir. Bu, yankıya ve geri bildirim sorunlarına neden olabilir. Kulaklık değiştirmenin yanı sıra hoparlör ve mikrofon arasındaki mesafeyi artırmak bu soruna çözüm bulacaktır.

Yankı oluşturan bir başka unsur da ses sinyali, telefon hattı veya iletişim ağı üzerinden iletilen gecikmeler oluşabilir. Bu durumda, karşı tarafın sesi kulaklığınıza gecikmeli olarak gelebilir ve yankıya neden olabilir. EPOS ürünlerinde bu sorunla karşılaşmazsınız.

Yanlış eşleştirme veya bağlantı sorunları da yankı yapmaktadır. kulaklığınızı telefonunuza veya diğer cihazlara bağlamak için kullanılan kablosuz veya kablolu bağlantıda sorunlar olabilir. Bu tür bağlantı sorunları, sesin iletiminde aksaklıklara ve yankılara neden olabilir. Telefonunuzun ayarlarında yankı engelleme veya gürültü iptal özelliklerini etkinleştirebilirsiniz. Bir başka çözüm de kaliteli bir kulaklık almak olabilir bu konuda telefonun modeli ve buna bağlı doğru kulaklık konumlandırması yapılmalıdır. EPOS uyumluluk sitesinden yazdığınız telefon modeline uygun kulaklığı bulup, gereken kabloyu da görebilirsiniz. Kablolar bu aşamada çok önem taşır. EPOS kablolu kulaklık ürün yelpazesindeki Easy Disconnect (ED) bağlantısı olan kulaklıkları seçip, uygun telefon kablosunu  konumlandırabilirsiniz. Örneğin, telefonunuz Avaya ise ona uygun bir kablo, Yealink ise farklı bir kablo tercih etmelisiniz. Kablosuz kulaklıklarda da bağlantıyı kontrol etmek ya da kulaklığı başka cihazla denemek yine telefona uygun olup olmadığını öğrenmek sorunu tespit etmeniz açısından size yardımcı olacaktır.

DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) kulaklıklar ofis ortamında yankı yapabilen bazı nedenlere sahip olabilir. Çift yönlü iletişim sağlayan, DECT kulaklıklar, kablosuz bir iletişim teknolojisi kullanır. Bu kulaklıklar, hem mikrofon hem de hoparlör işlevine sahiptir, bu nedenle çift yönlü iletişim sağlarlar. Eğer mikrofon ve hoparlör aynı anda kullanılıyorsa, mikrofon tarafından alınan ses hoparlörden geri yansıyabilir ve yankıya neden olabilir. EPOS IMPACT serisinden yapacağınız DW, SDW ya da benzeri ürün tercihleri bu tür yankıları engeller. Baz istasyonlu olan bu kulaklıklarda eşleşmenin kolay kapılacağı gibi sizlere kesintisiz bir iletişim de sağlar.

Kulak yastıklarının tasarımı dış seslerin içeri girmesi konusunda düşünülmesi gereken bir detaydır. Bir kulaklığın gürültüyü engellemesi için kulağınıza tam oturması gerekir. Doğru kulaklık seçimi yapılmalıdır. Kulak yastıklarının kötü tasarımı yetersiz ses izolasyonu sonucunu doğurur. Aynı şekilde yanlış ürün seçimi de. Yanlış seçim dışarıdaki seslerin içeri girmesini engelleme konusunda yetersiz olabilir. Ofis ortamında çevredeki seslerin kulaklık mikrofonuna girmesi ve geri yansıması, yankıya yol açabilir.

Önceki
Sonraki