RutOS İşletim Sistemi ile Kullanım Kolaylığı

RutOS İşletim Sistemi ile Kullanım Kolaylığı

RutOS’un Avantajları

Teltonika Networks ile profesyonel uygulama senaryolarının geliştirilmesi için tasarlanmış endüstriyel ağ cihazları oluşturuyoruz. Hedeflerimizden biri, son derece deneyimli mühendislerden teknik bilgiye sahip olmayan sıradan tüketicilere kadar herkes için bu ürünlerin kullanımının kolay olmasını sağlamaktır. Herhangi bir özel eğitim gerektirmeyen ürünler sunabilmemiz en büyük rekabet avantajlarımızdan biridir ve bundan gurur duyuyoruz.

Temel ve Gelişmiş Modlar

RutOS, temel veya gelişmiş modda kullanılabilen kullanıcı dostu bir web arayüzüdür. Basic seçimi, önceden yapılandırılmış daha fazla özelliklere ve daha az düzenleme seçeneğine sahiptir, dolayısıyla hatalara daha az yer vardır ve önemli ölçüde kurulum süresini azaltır. Varsayılan seçeneğinin size uymadığı bir durumda, gelişmiş ayarlar seçeneğinden özel kurallar tanımlayabilirsiniz. Sonuç olarak temel mod seçildiğinde cihazlarımız herhangi bir özel eğitim almadan konfigüre edilebilmektedir. Bu iki modu ayırmak, aynı anda basit yapılandırma sunarken geniş işlevsellik ve karmaşık özelliklere tam erişim sağlamamıza da izin verir.

Multi Kullanıcı

RutOS geliştirilirken temel hedef genellikle farklı kullanıcılara yönelikti, bu nedenle farklı erişim haklarıyla işlevsel hale getirildi. Yönetici sistemde gerekli tüm yapılandırmaları ve değişiklikleri yapabilirken, çalışanların geri kalanına da salt okunur modu yeterli durumda olmalıdır.

Bu işlevsellik, yönlendirici bir ağ operatörü veya distribütör gibi bir satıcı tarafından son kullanıcıya sağlandığında da önemlidir. Herhangi bir ağ bağlantısı yapılandırma sorunundan sorumlu olmalarına rağmen, genellikle çeşitli kullanıcılar için farklı kullanım hakları tanımlarlar.

Konfigürasyon Profilleri

Profiller, birden fazla cihaz yapılandırma seti oluşturmanın ve bunları farklı kullanıcı gereksinimlerine göre yönlendiriciye uygulamanın bir yolunu sağlar. Yapılandırma seçenekleri inanılmaz derecede esnektir ve SMS yardımcı programları, Girişler/Çıkışlar veya Web Arayüzü aracılığıyla değiştirilebilir. Yönlendiricinin Profil Zamanlayıcı aracılığıyla bir seti veya diğerini ne zaman kullanması gerektiğine dair bir program kurma olasılığı da vardır.

Farklı profiller, farklı zamanlarda ürünün çalışmasını tamamen değiştirebilir. Profiller, VPN Güvenlik Duvarı ayarlarını değiştirmek, SIM kartlarını etkinleştirmek, devre dışı bırakmak veya çeşitli kullanıcılara, senaryolara göre ayarlamak için kullanılabilir. Örneğin, bir kamu kuruluşunda aydınlatma, havalandırma sistemlerini veya Wi-Fi’yi çalışma saatleri dışında kapatmak için belirli bir profil programlanabilir ve bu şekilde insan girdisi gerektirmeden maliyet tasarrufu sağlanır.

Mobil Veri Limitleri

İstenmeyen veri ücretlerinden korunmak için RutOS’ta mobil veri limitleri ve SMS uyarıları da ayarlanabilir. Veri sınırlayıcılar, istenen zaman aralığı (gün, hafta veya ay) için Web Arayüzü aracılığıyla kolayca yapılandırılabilir. Verilerin %80’i tükendiğinde SMS gönderilecektir.

Otomatik APN

Çoğu operatör, yönettikleri sayısız hücresel bağlantı arasından istemcilerini tanımlamanın bir yolu olarak küresel anlamda APN değerlerini kullanır. APN değerleri, operatörlerin Genel IP adresi gibi farklı hizmetler vermesine olanak tanır. Ancak, atanmış bir APN değeriniz olmadığında, bazı operatörler tarafından SIM kartı bir cihaza takıldıktan sonra bağlantı kurması gerekir. RutOS, yönlendiricinin mobil operatöre bağlı olarak doğru APN değerini seçeceği otomatik APN seçimi sunar. Bu, el değmeden dağıtıma olanak tanımlanır ve Teltonika Networks ağ geçitleri veya yönlendiricileri ile bir çözüm oluşturan son kullanıcılar için özel talimatlar sağlama ihtiyacını ortadan kaldırır.

HotStop

RutOS hotspot işlevi, kablosuz cihazlara ağ ve internet erişimi sağlar. Havalimanlarında, alışveriş merkezlerinde veya diğer kuruluşlarda, genellikle ziyaretçilerin bazı iletişim veya kişisel bilgileri (e-posta, yaş ve/veya cinsiyet gibi) karşılığında ücretsiz wi-fi aldığı erişim noktalarını kullanmış olabilirsiniz. RutOS hotspot, wi-fi kullanıcılarını izlemek ve doğrulamak için eşitli yönetim seçeneklerine sahiptir. Hız, veri kullanımı, oturumların süresi için kısıtlamalar yapılandırabilir veya yalnızca belirli web sitelerine erişim izni verebilirsiniz (başka bir şekilde sitelerin bazılarını engelleyebilirsiniz) ve pazarlama verilerini toplamak için harici oturum açma sayfası ayarlayabilirsiniz.

Teltonika Networks yönlendiricileri, çok çeşitli kontrol parametreleri ve özelleştirilebilir bir açılış sayfası ile kendi etkin nokta işlevlerine sahiptir. Bir şirket logosunu, çeşitli tasarım öğelerini ve ilgili bilgileri bir etkin nokta ana sayfasına ekleyebilir. Bununla birlikte, Cloud4Wi, HotspotSystem, MugiCloud, SAI + WiFi ve diğerleri gibi çeşitli üçüncü taraf bağımlı portallarla da kolayca uyum sağlar, böylece kendi çözümünüzde en iyi olanı seçme özgürlüğüne sahip olursunuz.

G/Ç Juggler

Hemen hemen her Teltonika Networks ürününde, bağlı cihazların uygun şekilde izlenmesi, kontrol edilmesi veya belirli olayları tetiklemek için bu cihazdan sinyal alınması için Girişler ve Çıkışlar (I/O) bulunur. I/O Juggler, herhangi bir komut dosyasının bir yönlendiriciyle başlatılmasını sağlar. Komut dosyası, belirli koşullar yerine getirildiğinde her bir G/Ç ile ne olacağına dair senaryoları tanımlar ve yöneticiyi e-posta veya SMS ile bilgilendirir hatta IP üzerinden bir cihazı etkinleştirir. Bu işlevi kullanmak, çeşitli farklı kurallar ayarlamaya izin verir ve belirli bir zamanda tam bir eylem dizisi gerçekleştiğinde de bir çıktıyı tetikler. Örneğin bir cihazın girişine termostat bağlanır ve mesai saatleri içinde devreye girerse havalandırmayı (yani çıkışı) açar. Ancak mesai saatleri dışında devreye girdiğinde havalandırma başlatılmıyor.

Paketleme Yöneticisi

Paket Yöneticisi, sunucudan indirilebilen ek yazılım modüllerini kurmak için kullanılan bir hizmettir. Paketleri çevrimdışıyken yükleme yoluyla yüklemek de mümkündür. Esasen bu özellik, temel öğeleri sınırlı alan kapasitesine sahip bir yönlendiricide tutmaya ve yalnızca çözümünüzle ilgili olanları tutmaya yardımcı olur. Şu anda ZeroTier, TR-069, The Cloud of Things, AzureIoThub, Cumulocity, ThingWorx, NTPD ve WireGuard arasından seçim yapabilirsiniz. Fark edebileceğiniz gibi, RutOS çeşitli bulut çözümleriyle uyumludur ve size işiniz için en uygun olanı seçme özgürlüğü verir.

Son olarak, yukarıda açıklanan özelliklerin yanı sıra, RutOS, yükleme süreleri, trafik ve ağ bağlantıları gibi çeşitli istatistiksel veri değişikliklerini gösteren gerçek zamanlı grafikler sunar. RutOS’ta da bulunan olay günlüğü ile birlikte, belirli bir zamanda yönlendiricinizde neler olduğuna dair çok doğru bir genel bakış elde edebilirsiniz.

Önceki
Sonraki