Online Toplantı Çağı

Online Toplantı Çağı

Sanal Toplantı Çağı

Dünyanın her yerindeki ekipler ve müşterilerle özgürce bağlantı kurabilmek, online toplantı çağının en temel özelliklerindendir. Ancak bu özelliğin olumlu sonuçlarını doğru teknolojiyle tamamladığımızda daha verimli sonuçlar alabileceğimizi de unutmamak gerekir.

Pandeminin başında hepimizin de deneyimlediği gibi yapılan online toplantılarda ses sorunları yaygındı ve çoğumuz bu durumu görmezden geliyorduk. Ancak dünya yeni normale geçerken insanların beklentileri değişmeye başladı, online toplantılarda yaşanan bu sorunlar artık tahammül edilemez oldu. İşverenler de çalışanlarını ve şirketlerini yüksek kaliteli ses ve görüntü teknolojileri ile güçlendirmenin önemini anlamış oldu.

Ipsos ve EPOS tarafından 2021 yılında sanal iş birliği üzerine yapılan araştırma makalesinden alınan verilere göre;

Son kullanıcıların %79’u, 2020 yılına göre %7’lik bir artışla video konferansın verimliliğinin farkında. İşverenlerin %21’i görüntülü toplantılarla kendilerini, ekiplerine daha yakın hissettiklerini belirtiyor ve  %17’si de güven oluşturduğuna inanıyor.

Çalışanlar, Gelecek Çalışma Düzeninin Hibrit Çalışma Düzeni Olduğuna Inanıyorlar

İşverenlerin %53’ü, çoğu çalışanın önümüzdeki yıl iş yerinden daha verimli çalışacağını düşünürken, çalışanların sadece %26’sı böyle düşünmekte.

Her Zamanki Gibi, Profesyonel Kalın

Online toplantılarda, kötü ses kalitesi, profesyonelliğe bir engeldir. İşverenlerin %60’ı daha iyi ses kalitesinin, müşterileri elde tutmaya yardımcı olacağına inanırken; %71’i ise gelecekte kesintisiz iletişimin ön planda olacağına inanıyor.

Önceki
Sonraki