Hibrit Çalışma Ortamlarında Gürültünün Üretkenliğe Etkisi

Hibrit Çalışma Ortamlarında Gürültünün Üretkenliğe Etkisi

Açık çalışma ortamlarının işbirliğini ve iletişimi kolaylaştırmakla tanındığı bilinirken, aynı zamanda artan gürültü seviyelerini de beraberinde getirdiği bilinmektedir. 2023 yılında Harvard Business Review'da yayımlanan kapsamlı bir çalışmaya göre, açık plan ofislerde çalışanlar gürültüden kaynaklanan dikkat dağıtıcı etkiler nedeniyle %15'lik bir üretkenlik düşüşü bildirmişlerdir. Bu bulgu, engelsiz bir alanda birçok konuşma, telefon görüşmesi ve toplantının aynı anda gerçekleştiği durumlarda gürültü seviyesinin yükseldiğinde şaşırtıcı olmayan bir sonuçtur.

Açık alanlar ve hibrit çalışma norm haline geldikçe, bugünün ofislerinin akustiği geçmişteki kübik odalardan oldukça farklıdır. Bu modern çalışma alanları işbirliğini teşvik ederken, aynı zamanda önemli miktarda arka plan gürültüsü ve işitsel dikkat dağıtıcılar da getirir. Bu nedenle, şirketler hibrit çalışma ortamlarında etkili iletişim ihtiyacını önceliklendirmelidir

Harvard Business Review'da 2023 yılında yayımlanan kapsamlı bir çalışmaya göre, açık ofislerde çalışanlar gürültü dikkat dağıtıcıları nedeniyle %15'lik bir üretkenlik düşüşü bildirmişlerdir. Bu bulgu, birçok konuşma, telefon görüşmesi ve toplantının aynı anda gerçekleştiği engelsiz bir alanda gürültü seviyesinin yükseldiğinde şaşırtıcı değildir. Açık alanlar ve hibrit çalışma norm haline geldikçe, bugünün ofislerinin akustiği geçmişteki kübik odalardan oldukça farklıdır. Bu modern çalışma alanları işbirliğini teşvik ederken, aynı zamanda önemli miktarda arka plan gürültüsü ve dikkat dağıtıcı gürültüleri de beraberinde getirir. Bu nedenle, şirketler hibrit çalışma ortamlarında etkili iletişim ihtiyacını önceliklendirmelidir. Kısacası, iş yapma şeklimiz evrildikçe, işletmeler için yüksek kaliteli ses performansına olan talep giderek daha kritik hale gelmektedir.

Ekipman yetersizliği çalışanları olumsuz şekilde etkiler. Arka plan gürültüsünü filtreleyemeyen veya sesi doğru bir şekilde yakalayamayan yetersiz ses ekipmanları nedeniyle iletişimde günlük komplikasyonlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. IDC, küresel bir pazar araştırma firması, başarılı bir hibrit çalışma ortamı oluşturmanın engellerini araştırmak için ABD, Çin, Japonya, İngiltere, Fransa ve Almanya'da 600'den fazla kişiyle görüşmüştür. Yanıtlayıcılar, hibrit çalışmanın ana zorluklarının kötü iletişim ve işbirliği becerileri, dikkat dağılmış çalışanlar ve işbirliğini etkileyen teknoloji eksiklikleri olduğunu belirtmişlerdir. Raporun belirttiğine göre, ses kalitesi bireysel ve grup verimliliği üzerinde etkilidir.

Bu bulgu şaşırtıcı değildir, çünkü geleneksel ses ekipmanları genellikle çağdaş çalışma alanlarının karmaşık gereksinimlerini karşılamada yetersiz kalır. Zayıf ses alımı, yetersiz gürültü engelleme ve uzun süreli kullanımdan kaynaklanan rahatsızlık gibi sorunlar, üretkenliği ve işbirliğini engelleyebilir. Bu nedenle çalışanların kulaklık kullanması oldukça önemlidir.

Önceki
Sonraki