VoIP Telefonlar ve VoIP Telefon Sistemi  Satın Alırken Bilmeniz Gerekenler

VoIP Telefonlar ve VoIP Telefon Sistemi Satın Alırken Bilmeniz Gerekenler

VoIP Telefonunun Doğuşu, işletmeler için iletişim verimliliğini artırmış, işletmelerin işletme ve bakım maliyetlerini düşürmüş ve mesaj bırakma, çevrimiçi iletişim sistemleri, telefon konferansı, video konferansı gibi zengin ve çeşitli işlevlere sahip olmuştur. Ancak VoIP Telefonları hakkında ne biliyorsunuz? VoIP Telefonları hakkında aşağıdaki 6 yaygın bilgi size yardımcı olabilir.

Özet

  • VoIP Telefon Nedir?
  • VoIP Telefonların Prensibi
  • VoIP Telefon Türleri Nelerdir?
  • VoIP Telefonların Uygulaması
  • VoIP telefon sistemine geçmenin faydaları nelerdir?
  • Yealink VoIP Telefonları Nereden Alınır?

VoIP Telefon Nedir?

VOIP (VoiceOverInternetProtocol) Telefon, Internet Protokolü (IP) ağı üzerinde sesli telefon temelli bir telefon cihazı olup, yeni bir iletişim yöntemidir. Geleneksel telefonlardan farklı olarak, VoIP Telefonlar ses sinyalini dijitalleştirip IP ağı üzerinden ileterek ses iletimini gerçekleştirir. Geleneksel telefonlara kıyasla, VoIP Telefonlar düşük maliyetli, taşınabilir, kurulumu kolay ve yüksek ağ bağlantılıdır ve insanlar tarafından tercih edilir.

VoIP Telefonların Prensibi

VoIP Telefonlar, analog ses sinyallerini dijitalleştirir, bunları ağ üzerinden iletir ve geri aramaları sağlamak için tekrar analog ses sinyallerine çözer.

VoIP Telefonların çağrıları gerçekleştirmek için kullandığı teknoloji, sinyal protokolleri ve ses kodeklerini içerir. Sinyal protokolü, çağrı kontrolü, iletim parametreleri, ağ bağlantısının kurulması ve kesilmesi gibi işlerden sorumludur, örneğin SIP protokolü; ses kodeği, analog ses sinyallerini dijital sinyallere dönüştürmekten sorumludur, örneğin G.711, G.729 ve diğer kodlama protokolleri.

VoIP Telefon Türleri Nelerdir?

En yaygın iki VoIP Telefon türü, donanım tabanlı telefonlar ve yazılım tabanlı telefonlardır. Donanım tabanlı VoIP Telefonlar, geleneksel telefonlara benzer şekilde, hoparlör, arayan kimliği göstergesi ve dokunmatik panel gibi fiziksel özelliklere sahiptir ve çağrı yönlendirme ve çoklu parti arama gibi özellikleri içerir.

Yazılım tabanlı VoIP Telefonlar (yumuşak telefonlar olarak da bilinir), kullanıcının bilgisayarına, tabletine veya cihazına yüklenen bir yazılımdır. Arayüz genellikle bir el cihazı ile dokunmatik panel ve arayan kimliğine benzemekte ve kullanıcının cihazında yerleşik bir mikrofon yoksa, arama yapmak için yumuşak telefona bir mikrofonlu kulaklık takılması gerekebilir. Yumuşak telefonlar, donanım tabanlı telefonlara benzer özellikler sunar, örneğin çağrı yönlendirme, konferans çağrısı ve sesli posta. Anında mesajlaşma ve video konferans gibi ek özellikler de içerebilir.

VoIP Telefonların Uygulaması

VoIP Telefonlar, müşteri hizmetleri merkezleri, şirket ofisleri, ev iletişimi gibi çeşitli sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

VoIP telefon sistemine geçmenin faydaları nelerdir?

Yealink VoIP Telefon Sistemi, işletmelerin aramaları sabit hatlar üzerinden iletmek zorunda kalmadan Internet üzerinden yapmasını ve almasını sağlar. Bu, geleneksel telefon sistemlerinden çok daha ucuzdur ve VoIP Telefon çözümü, tek kişilik işletmelerden büyük işletmelere kadar her boyuttaki iş için özelleştirilebilir. VoIP ofis telefon çözümü, çok az veya hiç fiziksel ekipmana ihtiyaç duyar ve tamamen taşınabilir olduğundan, Internet erişiminiz olduğu her yerde alıp kullanabilirsiniz.

Faydaları:

  1. Kapsamlı işlevler: çağrı yönlendirme, çağrı aktarma, konferans çağrısı, zil grubu, masaüstü entegrasyonu gibi.

  2. İnternet ve küresel IP bağlantı ortamından geniş ölçüde yararlanarak geleneksel hizmetlerden daha fazla ve daha iyi hizmet sunabilir. VoIP, ses, faks, video ve veri hizmetlerini IP ağları üzerinden ucuz bir şekilde sunmanın yanı sıra birleşik mesajlaşma, sanal telefonculuk, sanal ses/faks e-postası, dizin hizmetleri, Internet çağrı merkezleri, Internet çağrı yönetimi, video konferans, e-ticaret, faks depolama ve iletimi ve çeşitli bilgilerin depolanması ve iletimi gibi hizmetler sunar. VoIP (Internet Protokolü üzerinden Ses), IP telefoniye odaklanan ve ilgili değer katılmış hizmetleri sunan bir teknolojidir.

  3. İnternet ve küresel IP bağlantı ortamından geniş ölçüde yararlanarak geleneksel hizmetlerden daha fazla ve daha iyi hizmet sunabilir.

 

Yealink VOIP Telefonlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki
Sonraki