STARLINK İçin Failover Nasıl Kurulur?

STARLINK İçin Failover Nasıl Kurulur?

 Ağ kesintileri her zaman yanlış zamanda meydana gelir. Starlink bağlantınız için hücresel failover (yedekleme) sahibi olmak, kesintisiz bir şekilde yaşamak, çalışmak ve oynamak için en iyi yoldur.

how-to-set-up-cellular-failover-for-starlink-banner.jpg İşte, bir Teltonika Networks yönlendiricisi kullanarak uydu bağlantınız için hücresel failover kurmak üzere adım adım talimatlar:

STARLINK İçin Failover Kurulumu için Gerekenler

  1. Starlink cihazı: Starlink kiti, Starlink yönlendirici ve uydu anteni dahil olmak üzere, doğru bir şekilde kurulmuş ve çalışır durumda olduğundan emin olun.

  2. Starlink Ethernet adaptörü: Bu aksesuar, Starlink uygulamanızdaki mağazadan sipariş edilebilir. Aynı gün veya ertesi gün teslimata ihtiyacınız varsa, bazı ülkelerde Amazon'dan da bir tane alabilirsiniz.

  3. Teltonika Networks yönlendiricisi: Aktif bir SIM kart veya E-SIM ile bir hücresel yönlendiriciye ihtiyacınız olacak. Starlink yedekleme için optimal cihaz olarak RUTX50 5G yönlendiriciyi öneriyoruz - bu cihaz, failover devreye girdiğinde fark edilebilir performans düşüşlerinden kaçınmak için bir Starlink bağlantısının hızını taklit eder. Aksi takdirde, herhangi bir Teltonika Networks yönlendiricisi işe yarar.

  4. Ethernet kablosu.

Failover ayarlamaları nasıl yapılır?

  1. Starlink modemi, Teltonika Networks yönlendiricinize bağlayın

Öncelikle, Starlink Ethernet adaptörünü Starlink modeminize takın ve Ethernet kablosunu adaptöre bağlayın.

Daha sonra, Ethernet kablosunu Teltonika Networks yönlendiricinizin WAN portuna takın (her iki cihazın da takılı ve açık olduğundan emin olun).

  1. Bir dizüstü bilgisayar veya bilgisayarla Teltonika Networks yönlendiricinizin Wi-Fi ağına bağlanın

Wi-Fi ağı “RUT_2342_5G” gibi bir şey olarak adlandırılacak ve şifre (değiştirmediyseniz) cihazın arkasında olacak.

  1. Bağlı dizüstü bilgisayar veya bilgisayarınızı kullanarak, web tarayıcınızda RutOS’a giriş yapın.

Bağlı cihazda bir web tarayıcısı açın ve adres çubuğuna yönlendiricinin IP adresini girin. Varsayılan IP adresi 192.168.1.1'dir.

Kullanıcı adı ve şifre girmeniz istenecektir. Daha önce değiştirmediyseniz, bilgiler şu şekilde olacak:

Kullanıcı Adı: admin Şifre: (Teltonika Networks yönlendiricisinin arkasında bulunur)

  1. Ağ altında, bağlantı sıranızı ayarlayın:

Önce, “Ağ” altında failover bölümüne gidin. Listede “WAN” ve “mob1s1a1” görmelisiniz. WAN Starlink bağlantınızdır ve mob1s1a1 Teltonika Networks yönlendiricinizdir. İkisi de çevrimiçi gösterilmelidir.

Daha sonra, WAN'ı pozisyon 1'e, mob1s1a1'i pozisyon 2'ye sürükleyip bırakın - Bu, bağlantı sırasını ayarlar.

  1. Aynı bölümde, her iki bağlantı için failover kurallarını ayarlayın:

Önce, WAN bağlantınız için kalem düğmesine tıklayın ve failover'i tetiklemek için kuralı ayarlayın.

Bu, istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Emin değilseniz, aşağıda gösterilen ekran görüntüsündeki varsayılan kuralı ayarlayın.

Not: Starlink bağlantınızın kararlılığına bağlı olarak, WAN bağlantınız için aralığı 3-10 arasında ayarlamayı seçebilirsiniz. Hangi aralığın konumunuz için en fazla kararlılığı sağladığını test etmenizi öneririz.

Son olarak, mob1s1a1 bağlantınız için aynısını yapın.

Tamamlandı! Failover, Starlink bağlantınız için yapılandırılmıştır ve kullanıma hazırdır.

Eğer hücresel bağlantıyı Teltonika Networks yönlendiricinizde birincil bağlantı olarak kurmak ve Starlink’i yedek olarak kullanmak istiyorsanız, aynı talimatları takip edebilir ve sadece bağlantıların sırasını, failover listesinde sürükleyip bırakarak değiştirebilirsiniz.

Failover, tüm internet kurulumlarında, uydu bağlantıları için bile kritik bir bileşendir. Bu, ev internetinizde, ofis Wi-Fi'nizde ve karşılacağınız tüm diğer bağlantılarda varsayılan bir özelliktir.

Starlink bağlantınız için hücresel failover oluşturduğunuzda, kurulumunuzun mümkün olduğunca kararlı ve güvenilir olduğunu garanti edersiniz.

Teltonika Networks ile kesintisiz yaşayın, çalışın ve oynayın. Yerel satış ekibinizle iletişime geçin.

Önceki
Sonraki