Router Nedir ve Nasıl Çalışır?

Router Nedir ve Nasıl Çalışır?

Router Nedir?

Router’ın Türkçe anlamı yönlendiricidir. Router internet ile eviniz, işyeriniz ve ya internete bağlandığınız herhangi bir yerde cihazlar arası iletişim kurmanızı sağlar ve isminden de anlaşılacağı üzere veri trafiğini ve interneti bu cihazlar arasında yönlendirir.

Router internet ağının önemli bir parçasını oluşturur. Bir çok farklı cihazın internet ortamına çıkmasında katkısı bulunur. Doğru türde routerlar ile daha yüksek internet hızlarının keyfi çıkarılabilir ve siber tehditlere karşı ağınızı korumaya yardımcı olur.

Nasıl bir Router’a ihtiyacınız olduğunu anlamak için uzman olmanıza gerek yok. Router tanımını ve Router’ın ne işe yaradığını öğrenmek ağınız için doğru ürünü seçmenize yardımcı olacaktır.

Router Nasıl Çalışır?

Bir evden örnek verecek olursak bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, yazıcılar ve akıllı TV’ler bulunur. Router sayesinde bir ağ oluşturulur ve bu router ağ üzerinde gelen ve giden internet trafiğini en hızlı ve verimli şekilde akmasını sağlar.

Router Türleri Nelerdir?

Routerlardan bahsederken dikkate almamız gereken 2 tür mevcuttur.

  1. Kablosuz routerlar bir kablo yardımı ile direkt olarak modeme bağlanır. Bu şekilde internete bağlanmasına olanak tanınır. Router devamında ise üstünde bulunan dahili ve ya sonradan takılabilen harici antenleri sayesinde Wi-Fi ağını kendi kapsama alanı dahilinde oluşturur. Bu şekilde ağdaki tüm cihazlara internet erişimi sağlar.
  2. Kablolu routerlar kablo bağlantısı ile direkt olarak cihazlara bağlanır. Sıklıkla internete erişmek için modeme bağlanmaları gerekir. Bu şekilde bağlantı noktası veya bağlantı noktaları oluşturarak diğer cihazlarında ağa katılmasına imkan tanır.

Router Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Tüm internet servis sağlayıcıları (ISPs) aylık bir ücret karşılığında size bir router veya modem vermektedir. Bu verilen cihaz kullanım alanımıza tam uyumlu olmayabilir. Bir router satın almadan önce dikkat etmemiz gerekenler wi-fi kapasama alanı, performansı ve wi-fi veri güvenliği olmaladır. Bu detayları satın alma yaparken konu ile ilgili uzman satış ekibine sorarak yardım alabilirsiniz.

Önceki
Sonraki