İlgi Çekici ve Unutulmaz bir Zoom Webinar’a Nasıl Ev Sahipliği Yapılır?

İlgi Çekici ve Unutulmaz bir Zoom Webinar’a Nasıl Ev Sahipliği Yapılır?

Zoom Webinar, şirketinizi potansiyel müşterilerle bağlayarak olası satışların oluşmasına ve katılımın kolaylaştırılmasına yardımcı olur. Ancak zamanınız değerlidir ve rakiplerinizde bunun için rekabet etmektedir. Oturumunuza katılmayı seçenler için profesyonel, değerli bir kaynak sağlamak istiyorsunuz.

Unutulmaz bir Zoom Webinar’a Nasıl Ev Sahipliği Yapılır?

Bir Webinar ev sahibi olarak, şirket sponsorluğunda bir Webinar hazırlanmasına ve üretilmesine başlamadan önce öğrenilmesi gereken bazı hususlar ve değerli dersler vardır. Webinar’ın ilgi çekici ve akılda kalıcı olmasını sağlamak için ipuçları ve en iyi uygulamalar şunlardır:

Zoom Webinar’dan Önce;

  • Aydınlatmanızı/videonuzu kontrol edin. Siz ve kameraya girecek kişilerin net bir şekilde görülebildiğinden emin olun.
  • Sesinizi kontrol edin. Size ve katılımcılarınıza genel olarak en iyi sesi sunan bir kulaklık kullanın.
  • Zoom Webinar kayıt sayfasının markasını özelleştirin.
  • Kitlenizi tanıyın. Etkinlik içeriğinizi katılmayı planlayanlara göre uyarlamanıza yardımcı olacak belirli bilgiler edinmek için kayıt sayfanızda açık uçlu sorular sorun.
  • Kayıt olanlarla bağlantı kurun. Etkinliğe katılmanın değerini bildiren onay e-postaları ve hatırlatma bildirimleri gönderin.
  • Sunumunuzu yapmaya çalışın! Slaytlarınız gözden geçirin ve sunumunuzdan emin olana kadar birkaç kez pratik yapın.

Zoom Webinar Süresince;

İzleyici katılımını arttıran Zoom Webinar özellikleri:

Soru-Cevap –Zoom Webinar katılımcılarını, Zoom Webinar sırasında sizin ve yardımcı sunucularınızın/panelistlerinizin sunum tamamlandıktan sonra yanıtlayabileceği sorular göndermeye teşvik edin. Katılımı artırmak için, katılımcıların diğer katılımcıların sorularını yanıtlamasına ve oy vermesine olanak sağlayın. İçeriğin gelecekteki Zoom Webinar uygun hale getirilmesine yardımcı olması için Webinar’dan sonra gönderilen tüm soruları gözden geçirmeyi unutmayın.

Oylama– Web seminerinizi planladıktan sonra, anketleri ve/veya anketleri seçebileceğiniz ve etkinlik için anketler oluşturabileceğiniz sayfanın en altına gidin. Zoom Webinar, her Webinar için anket başına 10 adede kadar soru içeren 25 ayrı oylama başlatmanıza olanak tanır.

Sohbet (Chat) – Zoom Webinar sırasında sohbeti birkaç farklı şekilde kullanabilirsiniz. Diğer katılımcıların mesajları görmemesi için katılımcıların panelistlerinizle sohbet etmesine izin verin. Hem katılımcıların hem de panelistlerin mesajları ve yanıtları görebilmesi için sohbeti herkese açın. Not: Bir  Zoom Webinar sırasında katılımcıların arka planda sohbet etmelerini istemiyorsanız, sohbeti devre dışı bırakabilir ve onları tüm sorular için Soru-Cevap kullanmaya teşvik edebilirsiniz.

El Kaldırma – Bazen, katılımı artırmak için bazı doğaçlama anketler yapmak isteyebilirsiniz! “El kaldırma” özelliği, hedef kitlenizin bir soruya hızla evet veya hayır olarak oy vermesini sağlar. “Şu anda kaçınızın bir kahve molasına ihtiyacı var?” gibi sorulara anında geri bildirim sağlayın ve hedef kitlenizle hızlı bir etkileşim sağlayın.

Anketler – Etkinlik sonrası anket eklemek, oturumunuzun izleyiciler tarafından nasıl algılandığına dair harika bilgiler sağlayabilir. Zoom Webinar’ı tarafından oluşturulan katılım düzeyini ve katılımcılarda hangi bilgilerin yankı uyandırdığını belirlemek için anket sorularını kullanın. Zoom Webinar’ı oluştururken anket seçimine harici bağlantı ekleyerek Survey Monkey gibi bir üçüncü taraf aracı kullanabilir veya Zoom’un yerleşik anket aracını kullanabilirsiniz.

Zoom Uygulama Entegrasyonları

Zoom’un Uygulama Pazarı, Zoom Webinar ile entegre olan çeşitli uygulamalara sahiptir! Örneğin, Zoom Webinar katılımcılarını potansiyel müşteri olarak otomatik olarak yakalamak için Marketo, Pardot ve HubSpot gibi pazarlama platformlarıyla entegre edebilirsiniz. Ayrıca PayPal ve Eventbrite gibi entegrasyonlar aracılığıyla etkinliğinizden para kazanabilir ve ödeme süreçlerinizi düzenleyebilirsiniz.

Ek Zoom Webinar Önerileri

  • Belirli panelistlerin videolarını konuşurken öne çıkarmak için Öne Çıkan video özelliğini kullanın.
  • Kitlenizi meşgul etmek için Zoom Webinar sırasında video ve müzik paylaşın.
  • Arka plan gürültüsünü azaltmak ve ses kalitesini artırmak için bir kulaklık kullanın.
  • Profesyonel görünün. İyi giyinin ve konumunuz ne olursa olsun profesyonel görünmek için sanal bir arka plan kullanın.

Zoom Webinar Sonrası

Zoom Webinarla yaptığınız etkinliğiniz sonrasında daha fazla yol kat etmek için en iyi uygulamalar:

Raporlar – Oturumdan sonra çalıştırabileceğiniz altı rapor var! Raporlar, içeriğinizin ve sunumunuzun hedef kitlenizde ne kadar iyi yankı bulduğu konusunda iletişim halinde kalmanıza yardımcı olur.

Kayıt raporu – Kayıt sayfasından toplanan tüm verilere ulaşmak için herhangi bir zamanda çalıştırılabilirsiniz.

Katılımcı raporu – Etkinliğe gerçekte kimlerin geldiğini, ne zaman katıldıklarını, ne zaman ayrıldıklarını ve toplam bağlantı süresini gösterir.

Performans raporuZoom Webinar etkinliği izleyicilerinin katılım düzeyini belirtmek için Soru-Cevap bölümünde kaç soru sorulduğunu gösterir.

Soru-Cevap raporu – Sorulan belirli soruları gösterir.

Oylama raporu – Anketi anonim yapmadığınız sürece, bu size her bir kişinin ankette nasıl oy kullandığını gösterecektir.

Anket raporu – Hedef kitlenizden bir sonraki etkinliğinizi bilgilendirmek için kullanılabilecek belirli geri bildirimler alın.

Önceki
Sonraki