Zoom ile Video Konferans Toplantılarında Arka Plan Gürültüsü

Zoom ile Video Konferans Toplantılarında Arka Plan Gürültüsü

Zoom Video Konferanslarında Arka Plan Gürültüsünü Nasıl Engellerim?

Çevrenizde 2000’lerin pop müziğini çok seven ve gürültü dinleyen komşular olabilir. Ya da köpeğiniz toplantınız sırasında havlamaya mı başlayabilir. 2000’lerin pop müziğini ya da köpeğinizin havlamasını sizde sevseniz bile Zoom üzerinden gerçekleşen toplantılarınızda iş arkadaşlarınızı buna maruz bırakmak sizi de mutsuz edebilir.

Neyse ki Zoom, gürültü giderme özelliği ile arka plan seslerini oldukça etkili bir şekilde engeller.

Zoom’da Arka Plan Gürültüsü Nasıl Engellenir?

  1. Zoom masaüstü uygulaması açıkken, profil simgenize tıklayın ve Ayarlar’ı seçin (veya araç çubuğundan us > Tercihler’e tıklayın).
  2. Sol kenar çubuğunda Ses’i tıklayın .
  3. Mikrofon altında , istediğiniz gürültü bastırma seviyesini seçin. (Her birinin ne anlama geldiğiyle ilgili ayrıntılar aşağıdadır.)
  4. Zoom sizden istediğinde ses geliştirme paketini indirin. Bunu yalnızca bir kez yapmanız gerekecek, ancak CPU kullanımınızı artırarak yüksek toplantı kalitesini korumanıza yardımcı olduğu için önemlidir.

 

zoom-ile-arka-plan-gurultu-engelleme

Bunu bir toplantı içinden de yapabilirsiniz (diyelim ki bir sunumun ortasındasınız ve çocuğunuz yüksek sesle öğle yemeği vakti geldi diye bağırıyor):

  1. Videoyu durdur veya Videoyu başlat imgelerinin yanındaki imleci tıklayın (videonuzun o anda açık olup olmadığına bağlı olarak).
  2. Video Ayarları’nı tıklayın .
  3. Ses öğesine tıklayın ve gürültü bastırma düzeyinizi seçin.

 

zoom-ile-gurultu-engelleme

 

Zoom'da Hangi Gürültü Engelleme Seviyesini Seçmeliyim? 

Gürültü engelleme seviyeleri iş arkadaşlarınız için arka plan gürültüsünü engelleyecektir.

zoom-turkiye-distributoru

 

Gürültü engelleme açısından Zoom size 4 seçenek sunar:

  1. Auto (automatically adjusts noise suppression): Otomatik seviyedir ve varsayılan ayardır. Belirli bir düzeyde arka plan gürültüsünü engeller.
  2. Low (faint background noises): Düşük seviyedir ve arka plan gürültüsünü düşük miktarda engeller. Burada dikkat edilmesi gereken konu müzik sesini arka plan gürültüsü olarak değerlendirmez. Yani zoom toplantılarınızda arka planda müzik çalan bir video sunduğunuzda bu özelliği sevebilirsiniz ancak çevrenizde bu müziğe yüksek sesle eşlik eden birileri varsa dikkatli olmakta fayda vardır.
  3. Medium ( computer fan, pen taps): Orta seviyedir ve masaya vurulan kalem sesi ve bilgisayar fanı gibi yarı dikkat dağıtıcı sesleri keser.
  4. High (background speech): Yüksek seviyedir ve Zoom’un en agresif arka plan baskılayıcısıdır. Bilgisayar fan sesi, masaya vurulan kalem sesi, köpek havlaması ve çevrenizde yüksek sesle çalan müziği bile engeller.

Siz de Zoom Lisansı almak veya Zoom hakkında detaylı bilgi almak için Zoom Türkiye Temsilcisi Bircom.com adresinden başvurunuzu yapabilir veya gerekli bilgileri almak için iletişime geçebilirsiniz.

Önceki
Sonraki