Beklenmedik Bir Durum Olduğunda Zoom Phone ile İletişimde Kalın

Beklenmedik Bir Durum Olduğunda Zoom Phone ile İletişimde Kalın

AudioCodes ve Zoom Phone ile Beklenmedik Bir Durumda Bile İletişiminiz Kopmasın

Giderek daha karmaşık ve birbirine bağlı hale gelen iş dünyasında, beklenmedik şeyler olabiliyor ve olmaktadır da. Ancak büyük organizasyonların başına bu tür “şeyler” geldiğinde, yani çalışanlar ve müşterileri arasındaki hayati olan iletişim kesintiye uğradığında, sonuçları genellikle maliyetli, hatta geri döndürülemez olabiliyor.

Bu, geleneksel bina içi sistemleri kullanan girişimler için geçerli olduğu kadar, temel gereklilikleri olan, maksimum güvenilirliğe sahip ve yerelde varlığını sürdürebilen bir bulut iletişim sistemine geçiş yapan tüm girişimlerle de geçerlidir.

Peki, Zoom Phone kullanan kuruluşlar çalışanlarının sürekli iletişimde kalmasını ve üretkenliklerinin düşmemesini nasıl sağlayabilir?

Zoom kısa bir süre önce, perakendeciler, okullar ve üniversiteler gibi büyük ölçekli kuruluşlar için esnek bir ortam sağlayan Zoom Phone yerel sürdürülebilirlik (ZPLS) modülünün lansmanını duyurdu.

Bu yeni çözüm, bulut bağlantısının kesilmesi durumunda yerel iletişimi sürdürerek, kuruluşların günlük işlerini sürdürmelerine ve müşterilerine kritik düzeyde olan hizmetlerini sunmaya devam etmelerine olanak tanır. Bu çözüm, bulutun esnekliğine ve WAN bağlantısının kullanılabilirliğine güvenmenin ötesinde, Zoom Phone kullanan şirketler için başka bir sürdürülebilirlik alanını da temsil etmektedir.

Modül etkinleştirildiğinde, ZPLS dahili numara aramayı, gelen ve giden PSTN çağrılarını (yerel PSTN bağlantısı gerektirir), Acil Servis çağrıları için E911 desteğini, Çağrıyı Beklet/Devam Ettir, Çağrı Park Etme ve özel üçüncü taraf konferans çağrısını destekler. Bunun yanında, bir cihazın arama geçmişinden kişileri ve çevrilen numaraları aramayı da destekler.

AudioCodes, bir oturum sınır denetleyicisi (SBC) ve/veya yerel PSTN bağlantısı için bir ağ geçidi ile birlikte ZPLS çalıştıran bir cihaz sağlayarak, bu heyecan verici, yeni teknolojiyi destekleyen ilk firmalardan biridir.

Bu yenilikçi cihaz, normal işlemler sırasında doğrudan Zoom Cloud’a bağlı olan ve bulutla iletişim kesildiğinde bağımsız olarak çalışan küçük ölçekli bir sunucuyu veya Zoom Node’u içerisinde barındırır. Zoom Node, ZPLS ve benzer iş yüklerini yerel olarak barındırmak için güvenli bir çerçeve sağlar ve Zoom Cloud’dan yönetilir ve kontrol edilir, böylece ZPLS yazılımı (ve diğer iş yükleri) buluttan otomatik olarak güncellenebilir ve bağlantı yeniden kurulduğunda kolayca yedekleme moduna geri dönebilir. Bu, Zoom Phone kullanıcılarının basit ve sorunsuz bir şekilde yerelde sürdürülebilir olmalarını sağlar.

Hem ZPLS hem de SBC’nin tek bir kutuda çalışıyor olması, yapılandırma hatalarına çok yer bırakmamakla birlikte, ilgilenmek zorunda olduğumuz ekipman sayısını da azaltmaktadır.

AudioCodes ZPLS cihazı ve AudioCodes SBC’leri, One Voice Operations Center (OVOC) aracılığıyla yönetilebilir. Bu, yoğun çalışma temposuna sahip BT uzmanlarının, herhangi bir yerden, ZPLS cihazları, SBC’ler ve diğer cihazları içeren geniş bir ağı denetlemesini kolaylaştırmaktadır.

Önceki
Sonraki