Microsoft Teams, İşaret Dili Kullanarak Toplantıları Düzenlemeyi Kolaylaştırıyor: İşitme Engellilere Daha Dostane Video Sohbetler

Microsoft Teams, İşaret Dili Kullanarak Toplantıları Düzenlemeyi Kolaylaştırıyor: İşitme Engellilere Daha Dostane Video Sohbetler

Günümüzde, video sohbetler işitme engelli veya işitme güçlüğü çeken insanlar için daha dostane bir hal alıyor. Microsoft, işitme sorunları olan kişilerin Microsoft Teams toplantılarına katılmalarını çok daha basit hale getiriyor. Microsoft, işaret dili kullanan işitme engelliler ve tercümanları için, toplantılar sırasında birbirlerini önceliklendirebilen bir işaret dili görünümü tanıttı. Bu video akışları, işaret dilinin görünür olması için sabit konumlarda ve yeterince büyük boyutlarda kalacak. Bir toplantı boyunca en fazla iki işaret dili kullanıcısını görebilecek ve video, slaytlar veya ekran paylaşımları görünse bile büyük kalacak.

 

Microsoft'a göre, yeni bir erişilebilirlik ayarları paneli sayesinde görünüm ayrıca tercihleri "kalıcı" hale getiriyor. Teams araması başladığında her seferinde tercümanları sabitlemek veya altyazıları etkinleştirmek konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Seçenekleri ayarlamak yerine doğrudan bir toplantıya atlayabilirsiniz.

 

İşaret dili görünümü ve erişilebilirlik paneli şu anda yalnızca kullanıcı bazında kullanılabilen Kamu Önizlemesi aracılığıyla mevcut. Microsoft, bu özelliklerin "önümüzdeki haftalarda" tüm ticari ve hükümet müşterilerine sunulacağını belirtiyor. Bu işlevselliği herkesin kullanabilmesi biraz zaman alabilir. Yine de, bu, sınırlı işitme yeteneğine sahip herkes için toplantıları büyük ölçüde basitleştirmeyi vaat ediyor ve Teams'i, tercüman desteğini yeni ekleyen Zoom gibi alternatifler yeterli olmadığında daha uygulanabilir bir seçenek haline getirebilir.

Önceki
Sonraki