IP67 Nedir?

IP67 Nedir?

IP Derecesi Nedir?

Öncelikle bu derecelendirmenin ne anlama geldiğinden bahsedelim. IP (Ingress Protection) Türkçe anlamı ise Giriş koruması anlamına gelmektedir ve uluslararası koruma işareti olarak işlev görmektedir. Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından geliştiren IP derecelendirmeleri bir ürünün toz ve suya karşı ne kadar iyi korunduğunu gösteren derecelendirme çeşididir.

Tüm IP derecelendirmelerinde IP’yi iki  basamak takip eder, ilk hane bir ürünün katı maddelere karşı ne kadar iyi korunduğu, ikinci hane ise değişen basınç, hacim ve sıcaklıktaki sıvılara karşı ne kadar iyi korunduğunu göstermektedir. İlk basamak 1 ile 6 ikinci basamak 1 ile 9 arasında değişmektedir.

IP67 Koruma Sınıfı Ne Anlama Gelir?

Bir ürünün IP67 derecesine sahip olması onun su geçirmez olduğunu göstermektedir. İlk hanedeki 6 uzun süre boyunca toza karşı tam koruma ve tel veya küçük bir alet gibi çapı 1 mm’den büyük nesnelerle temasa karşı koruma anlamına gelir. İkinci hanedeki 7 cihazın 15cm ile 1m arasında basınç altındayken suya kısa süreli daldırmaya karşı korumalı olduğunu gösterir. IP67 derecesi bu sınıfa giren ürünleri, her ikisi de yalnızca suya dayanıklı olan IP65 veya IP66 derecelerine sahip olanlardan daha fazla koruma sağlar. Suya dayanıklı denmesi sistemin su girişine karşı bir dereceye kadar koruma sağladığı, ancak tam koruma sağlamadığı anlamına gelmektedir.

Neden ürünlere IP67 derecesi alınır?

Ürünün IP derecelendirme elde etmesi için bağımsız ve sertifikalı bir şirket tarafından giriş koruma testlerinden başarıyla geçmesi gerekir. Buna karar verildikten sonra ürün test edilmeden önce hangi IP derecesi elde edilmek isteniyor bunun kararı verilmelidir.

Bu karar alınırken ise üç faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Ürünün sahip olmasını istediğimiz ideal direnç seviyesi, maruz kalacağı testlerdeki standartların sağlanabilirliği ve müşteri portföyünün üründen beklentileridir.

Tüm adımlardan sonra bağımsız kuruluş tarafından gerekli testler yapılıp ürünün koruma düzeyi belirlenip müşterinin beğenisine sunulmaktadır.

Yealink W59R IP67 sertifikalı dect el telefonu, tozlu, nemli ve zorlu olabilecek ortamlar için oldukça uygun, entegre Bluetooth ve titreşim alarmına sahip profesyonel, sağlamlaştırılmış bir DECT el cihazıdır.

Önceki
Sonraki