Zoom İle Güvenli İletişim

Zoom İle Güvenli İletişim

Zoom'un geliştirilmiş İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması (2FA), yöneticilerin ve kuruluşların kullanıcılarını korumasını ve güvenli iletişim için doğrudan kendi platformumuzdan güvenlik ihlallerini önlemesini kolaylaştırır.

 

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama, çevrimiçi kullanıcıları, hesabın sahipliğini doğrulayan, kullanıcının bildiği bir şey (şifre veya PIN), kullanıcının sahip olduğu bir şey (akıllı bir şifre) gibi iki veya daha fazla kanıt veya kimlik bilgisi sunmalarını isteyerek tanımlar.

 

Zoom 2FA'nın faydaları

Zoom'un birleşik iletişim platformumuzdaki 2FA'sı, kullanıcıları doğrulamanın ve güvenlik ihlallerine karşı korumanın güvenli bir yolunu sunar ve aşağıdakiler dahil bir dizi avantaj sağlar:

 

  • Gelişmiş güvenlik: 2FA ile kuruluşlar, kötü niyetli kişilerin parolaları tahmin ederek veya çalışanların veya öğrencilerin cihazlarına erişim sağlayarak hesaplara erişmesini önleyen ekstra bir güvenlik katmanı ekleyerek kimlik hırsızlığı ve güvenlik ihlalleri riskini azaltabilir.
  • Gelişmiş uyumluluk: 2FA'nın uygulanması, kuruluşların hassas veriler ve müşteri bilgileri için uyumluluk yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olur.
  • Düşük maliyetler: Küçük işletmeler ve okullar için bir SSO hizmeti için ödeme yapmak pahalı olabilir. Zoom'un 2FA'sı, kullanıcıları doğrulamanın ve güvenlik ihlallerine karşı korumanın ücretsiz ve etkili bir yolunu sunar.
  • Daha kolay kimlik bilgisi yönetimi: 2FA, kullanıcıları sürekli parola yönetiminden kurtaran ek bir güvenlik düzeyi sağlar.

 

Zoom'un 2FA'sı ile kullanıcılar, Zamana Dayalı Tek Kullanımlık Parola (TOTP) protokolünü (Google Authenticator, Microsoft Authenticator ve FreeOTP gibi) destekleyen kimlik doğrulama uygulamalarını kullanma veya Zoom'un SMS veya hesap kimlik doğrulama sürecinin ikinci faktörü olarak telefon görüşmesi yoluyla bir kod göndermesini sağlama seçeneğine sahiptir.

 

 

Zoom'un 2FA'sı nasıl etkinleştirilir?

Zoom, bir hesap için ayrı ayrı etkinleştirilebilen veya devre dışı bırakılabilen SAML, OAuth ve/veya parola tabanlı kimlik doğrulama gibi bir dizi kimlik doğrulama yöntemi sunar. Zoom'un 2FA'sını parola tabanlı kimlik doğrulama için hesap düzeyinde etkinleştirmek üzere hesap yöneticileri aşağıdaki adımları gerçekleştirmelidir:

 

  • Zoom Dashboard'da oturum açın
  • Gezinme menüsünde Gelişmiş'i ve ardından Güvenlik'i tıklayın.
  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulama ile Oturum Aç seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin olun.
  • Aşağıdakiler için 2FA'yı etkinleştirmek üzere bu seçeneklerden birini seçin:
  • Hesabınızdaki tüm kullanıcılar: Hesaptaki tüm kullanıcılar için 2FA'yı etkinleştirin.
  • Belirli rollere sahip kullanıcılar: Belirtilen rollere sahip roller için 2FA'yı etkinleştirin. Belirtilen rolleri seç'e tıklayın, rolleri seçin ve ardından Tamam'a tıklayın.
  • Belirli gruplara ait kullanıcılar: Belirtilen gruplardaki kullanıcılar için 2FA'yı etkinleştirin. Kalem simgesini tıklayın, grupları seçin ve ardından Tamam'ı tıklayın.
  • 2FA ayarlarınızı onaylamak için 'Kaydet'i tıklayın.

 

Zoom platformu güvenliği ve Zoom'un 2FA'sı ve bunu kuruluşunuzdaki kullanıcılar için nasıl ayarlayacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için  https://www.bircom.com iletişim sayfasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Önceki
Sonraki