VoIP Telefonlarda DSS Tuşu Nedir?

VoIP Telefonlarda DSS Tuşu Nedir?

VoIP (Sesli İnternet Protokolü) telefonlar, telefonunuzu iş tarzınıza uygun şekilde özelleştirebilmeniz için birçok özellik ve seçenekle doludur. Yealink T54W gibi birçok VoIP telefonunda, ekranınızın yanında bulunan DSS (Doğrudan İstasyon Seçimi) tuşları vardır. DSS, telefon veya genişleme modülündeki doğrudan arama veya bir uzantıyı izleme için bir düğmedir.

Bu tuşlar iki farklı şekilde işlev görebilir: iç hatlar için bir BLF (İşgal Lamba Alanı) Tuşu ve dış aramalar için bir Hızlı Arama Tuşu olarak. BLF tuşu, iç hatların bir dokunuşla aranması için kullanılır. Eğer tuşun yanındaki ışık yeşilse, kişi müsait demektir. Kırmızıysa meşgul demektir. Yealink T54W'de bir BLF tuşu ayarlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Menü > Özellikler > DSS Tuşu'na gidin
  2. Özelleştirmek istediğiniz DSS tuşunu seçin ve Enter'a basın
  3. Tür alanında, BLF seçeneğini kullanmak için ok tuşlarını kullanın
  4. İsteğe bağlı olarak, bu tuşa Etiket alanında bir isim verin
  5. İstenen uzantıyı değer olarak girin veya Uzantı değerini boş bırakın
  6. Kaydet'e basın

Ayrıca, dış hatlar için Hızlı Arama Tuşları da ayarlayabilirsiniz. Hızlı arama tuşu, dış hatların bir dokunuşla aranması için kullanılır ve BLF tuşunun aksine, uzantının durumunu göstermez. Yealink T54W'de bir Hızlı Arama Tuşu yapılandırmak için şu adımları izleyin:

  1. Menü > Özellikler > DSS Tuşu'na gidin
  2. Özelleştirmek istediğiniz DSS tuşunu seçin ve Enter'a basın
  3. Tür alanında, Hızlı Arama seçeneğini kullanmak için ok tuşlarını kullanın
  4. Hesap Kimliği alanından istenen hattı seçin
  5. İsteğe bağlı olarak, bu tuşa Etiket alanında bir isim verin
  6. Değer alanına 10 haneli telefon numarasını girin
  7. Kaydet'e basın

Yealink T54W'da daha fazla DSS tuşu ekleyebilirsiniz. Yealink T54W, ihtiyaçlarınıza uygun şekilde ayarlanabilen 3 sayfa tuş destekler. Yeni tuşlar eklemek için şu adımları izleyin:

  1. Menü > Özellikler > DSS Tuşu'na gidin
  2. Sonraki kullanılabilir Satır Tuşu # 'na gidin ve yukarıdaki adımları takip edin
  3. Kaydet'e basın

Artık ekranınızın sağ alt kısmındaki DSS tuşu, ayarladığınız tuş sayısına bağlı olarak 1, 2 veya 3 olarak görünecektir. Aktif sayfanız katı yeşil kutuda görünecektir. DSS tuşlarınızın sayfaları arasında geçiş yapmak için sağ alt düğmeye dokunun.

Yealink'in sunduğu bu ve benzeri özelliklerle, işinizde verimliliği artırmak ve iletişim deneyiminizi zenginleştirmek için ideal çözümler sunar. Yealink, güvenilir ve yenilikçi VoIP telefon çözümleriyle, her türlü işletme ihtiyacını karşılamaya yönelik ürünler sunar.

Önceki
Sonraki