Zoom Nedir? Zoom Nasıl Kullanılır?

Zoom Nedir? Zoom Nasıl Kullanılır?

Zoom Nedir? Zoom Nasıl Kullanılır?

COVID-19 nedeniyle iş toplantılarımız, arkadaş buluşmalarımız, uzaktan eğitimler dijitale taşınmak durumunda kaldı. Dolayısıyla bazı bilgisayar programları ve mobil uygulamalar da hayatımızın büyük bir alanında yerini aldı. Bunlardan birisi hayatımızda önemli bir yere yerleşen Zoom! Peki, Zoom uygulaması ile ilgili neler biliyoruz? İşte sizler için, Zoom Meeting ve Zoom’un kullanımı hakkında detaylı bilgileri derledik:

Zoom Nedir? Zoom Uygulaması Ne İşe Yarar?

Zoom, internet bağlantısı aracılığıyla video konferans görüşmeleri yapılmasını sağlayan bir bilgisayar programı ve mobil uygulamadır.

Eğer Zoom ile neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız; toplantılarınıza katılmak ve sevdiklerinizle çevrimiçi bir şekilde iletişim kurmak Zoom ile mümkün. Tabii öncelikle Zoom’u indirmeniz gerekir.

Bilgisayar için Zoom Uygulaması Nasıl İndirilir?

Zoom web sitesinde bulunan “Zoom Client for Meetings” sekmesinin hemen altında bulunan “Download” butonuna tıklayıp programı ücretsiz olarak indirin. Bilgisayarınıza indirilen dosyayı açın ve “Çalıştır” butonuna tıklayın.

Mobil Cihazlar için Zoom Uygulaması Nasıl İndirilir?

Android cihazlar Google Play’den, IOS (Apple) cihazlar App Store’dan uygulamayı indirebilir.

Zoom’u kullanmak için bir hesaba ihtiyacınız var mı?

Zoom Meetings’e katılımcı olarak katılıyorsanız Zoom hesabınızın olması gerekir. Ama biri sizi toplantısına davet ediyorsa hesap oluşturmanıza gerek kalmadan katılımcı olarak katılabilirsiniz. Ayrıca, toplantılara katılmanız oturum sahibi tarafından kimlik doğrulama profilleri kullanılarak kısıtlandıysa, toplantıya katılabilmeniz için Zoom hesabına sahip olmanız gerekir.

Zoom Nasıl Kullanılır?

Bir görüşme veya toplantı oluşturmak ve başkalarını davet etmek istiyorsanız Zoom üyeliğinizin olması gerekir. Zaten üyeyseniz uygulamayı indirdikten ve uygulama ikonuna tıkladıktan sonra ana ekran üzerinde yer alan “Sign In” butonuna tıklayarak girişinizi kolayca yapabilirsiniz. Peki, ilk kez kullanacaksanız ve üye değilseniz şimdi Zoom’a nasıl üye olunur? bundan bahsedelim.

  • Ana ekranda gördüğünüz “Sign In” butonuna tıklayın.
  • Açılan yeni ekranın sağ alt kısmında gördüğünüz “Sign Up Free” butonuna tıklayın.
  • Ardından açılan sayfada doğum tarihi, e-mail adresi gibi sizden istenen kişisel bilgilerinizi eksiksiz doldurun.
  • Tüm bilgileri girdikten sonra kaydolurken yazdığınız mail adresinize, Zoom hesabınızın active olması için mail gelecek. Bu gelen mailde “Active Account” butonunu tıklayarak hesabınızı kullanıma ve görüşmelere açık hale getirebilirsiniz.

Üye girişi yaptıktan sonra isterseniz “New Meeting” butonuna tıklayarak anında görüşme odası oluşturabilirsiniz. Oda açıldıktan sonra aşağıda bulunan “Participants” seçeneğinden “Invite” seçeneğine tıklayarak “Contacts”seçeneğinde çıkan “Copy Invite Link” tıklayarak kopyalayıp, görüşmek istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz. İsterseniz de üst kısımda bulunan “E-mail” seçeneğine tıklayarak görüşme yapmak istediğiniz kişilerin e-mail adreslerini yazarak davetiye gönderebilirsiniz.

Anında görüşme oluşturmakla birlikte Zoom’da, ana ekranda bulunan “Schedule” seçeneğini tıklayarak planlı görüşmeler oluşturmanız da mümkündür. Açılan sayfada tarih, saat ve istenen diğer bilgileri girdikten sonra toplantınızı oluşturabilir ve açılan sayfadaki linki, Meeting ID’yi ve şifreyi görüşmeye katılmasını istediklerinizle paylaşabilirsiniz.

Zoom’da Görüşmeye Nasıl Katılırım?

Görüşmeyi siz oluşturmadıysanız ve sizinle paylaşılan link, ID ve parola ile görüşmeye katılacaksanız uygulamaya üye olup olmadığınıza bağlı olarak farklı seçenekleriniz bulunur.

Eğer üye değilseniz uygulamayı açtıktan sonra gelen ekranda “Join a Meeting” butonuna tıklayarak ID ve parolayı girebilirsiniz.

Toplantı bağlantısına tıklayarak veya join.zoom.us adresine girip toplantı kimliğini ilgili Alana girerek bir toplantıya katılabilirsiniz.

Zoom Kullanımı Sınırsız mıdır?

Zoom ile ilgili merak edilenlerden biri ve en çok akıllara takılan sorulardan birinin bu olduğundan eminiz. Bu sorunun cevabı ise ücretli ya da ücretsiz üyeliğe göre değişiklik göstermektedir. Eğer Zoom’u ücretsiz bir şekilde kullanıyorsanız görüşme süreniz 40 dakika ile sınırlıdır. Zoom’u ücretli kullanıyorsanız ise görüşme süresinde bir sınırlama yoktur.

Zoom Ücreti Ne Kadardır?

Zoom Meetings’i ücretsiz bir şekilde kullanmanız mümkündür. Fakat kullanıcılar toplantı için Zoom kullandıklarında haklı olarak herhangi bir süre kısıtlaması ile karşılaşmak istemiyorlar.

Eğer siz de 40 dakikalık görüşme süresi ile sınırlı olmayacak bir şekilde Zoom Meetings kullanmak istiyorsanız, Zoom teklif formu adresinden teklif alabilirsiniz.

Zoom’da Sesi Nasıl Kapatırım?

Bulunduğunuz ortamdaki sesin diğer katılımcılara gitmesiniz istemiyorsanız görüntünüzün bulunduğu küçük pencereye gelin. İsminizin bulunduğu yerdeki “Mute” seçeneğine tıklayarak sesi kapatabilir, “Unmute” seçeneğine tıklayarak sesi tekrar açabilirsiniz.

Zoom’da Görüntüyü Nasıl Kapatırım?

Görüntünüzün bulunduğu pencerenin sol alt kısmında bulunan seçeneğe tıklayıp “Stop Video”yu seçerek görüntünüzü kapatabilirsiniz.

Zoom’da Arka Planı Nasıl Değiştirebilirim?

Görüşme yaptığınız ortamın görünmesini istemiyorsanız arka plan değiştirme özelliğiyle arka planınızı flulaştırabilir veya görsel ekleyebilirsiniz. Zoom’da arka plan değişikliği için sol altta yer alan “Stop Video” bseçeneğinin yanındaki oku tıklayın ve ardından “Choose Virtual Background”ı seçin.

Zoom’da Ekran Paylaşımını Nasıl Yaparım?

Zoom Meeting’de ekran paylaşımı yapabilmek için host (oda sahibi) olmanız gerekmektedir. Eğer host değilseniz host olan bir katılımcıdan sizi host yapmasını ya da çoklu ekran paylaşma seçeneğine tıklamasını isteyebilirsiniz. Ardından altta bulunan “Share Screen” seçeneğini tıklayarak ekran paylaşımı yapabilirsiniz.

Zoom’da Diğer Katılımcıyı Nasıl Host (Oda Sahibi) Yaparım?

Oda sahibiyseniz (host) ve birini host yapacaksanız host yapmak istediğiniz kişinin görüntüsünün sağında bulunan üç noktaya tıklayarak “Make Host” seçeneğini seçebilirsiniz.

Zoom İle İyi Toplantılar !!!

Önceki
Sonraki